Juliga Köttbullar

Malin Söderström

Juliga Köttbullar

11 ingredienser

Receptet ger ca 100 små köttbullar.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ansjovis, liten burk
  • 600 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs (eller kalvfärs)
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar, fint stött
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, låt ansjovisen smälta i löken, låt svalna.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken, knäck ned äggen och blanda ned kryddorna och resterande ingredienser.
  3. Blanda samman med färsen.
  4. Rulla till små bollar (ger ca 100 små köttbullar) och stek i olja och smör.