Risotto med räkor, ärtor och citron

Malin Söderström

Risotto med räkor, ärtor och citron

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avioriris
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl frysta ärtor
  • 0,5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g skalade räkor
  • 15 g smör
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Finhacka löken, svetta lök och ris i oljan. Slå på lite buljong, rör om och slå sedan på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Rör ned ärtor, citronsaft och skal, smör och ost. Rör ut så att osten smälter. Vänd ned räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.