Födelsedagsbrownies
Födelsedagsbrownies
10 ingredienser
Riktigt chokladstinna och saftiga brownies. Med en tunn, lite spröd yta och krämigt inre smälter de i munnen. /Malin Landqvist
Har man inte en sprits kan man hälla chokladen i en tjock plastpåse med ovikt hörn.
Strö över 1 dl salta jordnötter innan kakan gräddas. De salta, knapriga nötterna mot den lena, söta kakan är fantasiskt gott. Till jul är det gott att tillsätta pepparkakskrydda i smeten.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 200 g mörk choklad (av god kvalitet)
- 200 g smör
- 4 ägg
- 1 dl muscovadosocker, ljust
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- vit bakchoklad, till garnering
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30cm.
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Bryt den mörka chokladen i bitar i sin förpackning (så slipper man alla smulor).
- Smält smöret, lägg i vaniljfröna och chokladen tills den smälter.
- Vispa ägg, muscovado- och strösocker riktigt luftigt i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner chokladsmöret och de torra ingredienserna i äggvispet och rör med lätt hand till en jämn smet.
- Fördela smeten jämnt i formen.
- Grädda mit i ugnen i cirka 15 minuter.
- Den ska vara "tungt gungig", inte alls genomgräddad.
- Låt svalna helt.
- Smält den vita chokladen.
- Låt den svalna lite så är den lättare att spritsa.
- Klipp ett ytterst litet hål och spritsa chokladen över kakan.