Kärlekskaka

30 min
4
Kärlekskaka
Foto: TV4

Chokladkaka ackompanjerad av en sommaräng av bär, tofuglass och syndig grädde. I en sann häxritual hjälper denna dessert till i mötet mellan man och kvinna. /Malin Berghagen

Vintips
Josef Andert Beerenauslese 4589

Kakan är lika god varm som kall. Villl du äta den kall bör den stå i kylskåp under natten.

Malin bjöd även på

Yogasmekt avokado och squashtartar


Malins matiga rawfoodsallad



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 maj 2011
30 min
4

Du behöver

Kakan

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 6 st ägg
  • 150 g socker
  • 100 g smör
  • 1 nypa chilipulver

Topping

  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • grädde
  • färska bär

Gör så här

  1. Kakan
    Värm ugnen till 150 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt med smöret i en kastrull.
  3. Vispa äggulan och äggvitan för sig med hälften av sockret i varje.
  4. Rör försiktigt i äggvitan i äggulan och sedan den varma chokladen.
  5. Strö i lite chili och häll ner i en form och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Topping
    Värm toppingens choklad i en kastrull och blanda den med lite grädde så den inte stelnar när den kallnar.
  7. Lägg mixen ovanpå chokladtårtan.
  8. Serveras med bär och grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept