• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta- och bönsoppa

3 röster
4
Pasta- och bönsoppa
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g torkade bondbönor (eller 400 g färska)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 2 selleristjälkar, med blad, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 1 l vatten
  • 2 basilikablad, plus några extra att garnera med
  • 300 g pasta
  • 2 tomater, skållade, urkärnade och hackade
  • 1 dl sojabönor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blötlägg de torkade bönorna i 12 timmar.
  2. Skölj och koka de ca 2 timmar, eller tills de har blivit mjuka.
  3. Om de är färska kokas de i ca 30 minuter.
  4. Ta bort ca en fjärdedel av de kokta bönorna och mixa i en matberedare och sätt de åt sidan.
  5. Värm upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlöken, chilin, selleri och moroten och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt vatten, salt och basilikan, lägg sedan i de mixade och hela bönorna.
  7. Låt koka upp lägg sedan i pastan som får koka till de blir al dente, ca 8 minuter.
  8. Låt sedan så i några minuter, vänd ned tomater och ärtor och servera i skålar och ringla lite god olivolja och strö riven parmesanost över och dekorera med basilikabladen innan servering.
  9. Gott med rostat surdegsbröd till.
1 mars 2013