Petite Fondue à la Genevoise

15 min
4
Petite Fondue à la Genevoise
Foto: tv4

Ostfondue med klassiska tillbehör

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 april 2014
15 min
4

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • lite pressad citron
  • 200 g gruyèreost, riven
  • 200 g emmentalerost, riven
  • 1 msk maizena
  • 2 msk kirsch
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 tsk muskotnöt, malen

Tillbehör

  • vitt bröd, tärnat
  • 4 torkade aprikoser, skivade
  • 4 cornichons
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Skär vitlöken mitt itu och gnid fonduegrytans insida med halvorna.
  2. Häll i vinet och citronsaften (ett tryck på citronen, inte mer) och värm långsamt.
  3. Tillsätt ostarna, lite i taget, och rör hela tiden tills alltsammans smält. Blanda samman maizena och kirsch och rör ner i grytan när osten börjar bubbla. Sjud i 2-3 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt kryddorna, smaka av och servera med brödtärningar att doppa, och övriga tillbehör för att pigga upp smaklökarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept