Citronsorbet med vaniljvarma hallon

Foto: TV4
Citronsorbet med vaniljvarma hallon
8 ingredienser
15-20 min
Enkel citronsorbet serveras med vaniljkokta hallon och en kvist mynta
Dryck
Brown Brothers Late Harvest Orange Muscat & Flora 2010 har en stor utvecklad doft av blommor, torkad frukt, honung och apelsin. Halvsöt, rik och elegant smak med brända toner, frukt och citrus mynnar ut i en lång eftersmak. Perfekt till desserter med frukt och bär. Art.nr: 81859(bs) Ursprung: Australien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Sorbet
- 2,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 äggvitor
- 1 dl citron, pressad och lime (ca 1,5 citron och 1,5 lime)
hallon
- 150 g hallon
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk strösocker
- 4 kvistar mynta
Gör så här
Sorbet
- Koka upp vatten och socker i 2 minuter. Låt därefter sockerlaget svalna i ca 15 minuter.#
- Vispa upp äggvitorna poröst med en elvisp. Blanda sockerlagen med äggvitorna. Pressa därefter ur saften från citronen och limen i blandningen.
- Häll sedan blandningen i en glassmaskin och låt sorbeten ligga i den arbetande glassmaskinen i ca 10-15 minuter.
Varma hallon
- Värm upp hallon i en kastrull. Blanda i vaniljsocker och strösocker. Mixa sedan hallonen till en slät sås med en hushållsmixer. Servera till sist med en kvist mynta som topping.#