Aubergine och mozzarellagratäng

45 min
4
Aubergine och mozzarellagratäng
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Aubergine

  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt

Tomatsås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kg tomater, små ekologiska
  • En burk soltorkade tomater
  • 2-3 tsk kapris
  • basilika

Topping

  • 300 g mozzarella
  • basilika
  • 75 g parmesan
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Aubergine
    Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.
  2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.
  3. Hetta upp oljan.
  4. Det ska vara mycket hett.
  5. Stek aubergineskivorna på båda sidor, lägg upp dem på ett fat.
  6. De får gärna ha lite färg.
  7. Tomatsås
    Värm ugnen till 180 grader.
  8. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lägg i basilikan, kapris, soltorkade tomater låt stå och puttra i 10 minuter.
  9. Topping
    Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan.
  10. Lägg formen i ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Strö över basilika till serveringen
  12. Sallad
    Färdig toscansk sallad plus ekologisk ruccola och valnötter.
  13. Servera salladen med dressing på olja, salt och citronsaft och lite rivet citronskal.
Kommentera receptet

Fler goda recept