Majstortillas med friterad tofu och dillolja
Majstortillas med friterad tofu och dillolja
27 ingredienser
1 h
Ingredienser
Brynt smör-majs
- 1 majskolv
- 50 g smör
- salt
- peppar
Majstortillas
- 3 dl majsmjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 tsk salt
- 4 äggvitor
- 3 dl vatten
- rapsolja, till stekning
Dillolja
- 1 kruka dill
- 1 dl rapsolja
- salt
- peppar
Bönsalsa
- 0,5 förp färdigkokta svarta bönor
- 0,5 limefrukt
- 0,5 chilifrukt
- 0,5 avokado
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Friterad tofu
- 200 g tofu, avrunnen i tärningar
- salt
- peppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl pankoströbröd
Gör så här
Majskolv
- Börja med majskolven. Skala bort blasten och dela i två delar. Fyll en kastrull med vatten så att det täcker majsen. Lägg i en nypa salt och låt koka i ca 40 minuter. Majsen ska vara mjuk när man sticker i den.
- När majskolven är mjuk. Häll av kokvatten. Ta majskolven och skär av majsen från kolven. Bryn smöret och vänd ner majsen och salta och peppra.
Majstortillas
- Blanda majsmjöl, majsstärkelse och salt i en bunke. Tillsätt äggvitor och vatten, vispa till en jämn smet. Låt vila minst 10 minuter.
- Värm en stekpanna med lite olja. Häll i ca ½ dl smet, forma till ett tunt bröd genom att vicka pannan och ev dra ut smeten lite med stekspaden. Stek på hög värme tills ytan är torr, vänd och stek andra sidan. Lägg färdiga bröd efter hand som de steks på en tallrik under en handduk så håller de sig varma.
Dillolja
- Värm oljan i kastrull till 37 grader. Häll oljan i en mixer och mixa tillsammans med hackas dill och 1 krm salt samt lite peppar. Häll i en sil med en bunke under så att reduktionen hamnar i silen och oljan i bunken. Tryck med en sked så att oljan är nästan borta från dillen. Spar dillreduktionen till garnering.
Bönsalsa
- Låt svarta bönor rinna av. Blanda med hackad avokado, hackad chili, limejuice, olivolja, salt och peppar.
Tofu
- Torka av tofun med hushållspapper. Doppa först i vetemjöl, sedan ägg och sist panko. Värm frityroljan till ca 160 grader. Fritera i 30 sek-1 min. Lyft upp och lägg på papper.