Majstempura

Majstempura_01
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Majstempura

4

4 steg att laga

5 ingredienser

20 m

Friterade bollar av majskorn blir ett underbart tilltugg till både middagen eller som snacks. De är enkla att göra och svåra att motstå!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 majskolvar, färska
  • 2 dl tempuramjöl
  • ca 1 dl kolsyrat vatten
  • salt
  • 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Skär av majskornen från kolven och lägg i en bunke.
  2. Blanda tempuramjöl, bubbelvatten och majskorn till en tjock röra.
  3. Klicka bollar av smeten i varm olja och fritera i ca 3 minuter.
  4. Servera bollarna med till exempel en het chilimajonnäs.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer