Majspannacotta
Majspannacotta
9 ingredienser
30 m + tid i kyl
Majspannacotta med spanska mandlar och röda vinbär är en annorlunda men riktigt festlig dessert! Perfekt till sommarens fikapauser i solen.
Ingredienser
- 3 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver (eller några droppar vaniljextrakt)
- 1 burk majs [160 g]
- ca 0,5 krm salt
Servering
- 0,5 dl spanska mandlar, hackad
- 200 g röda vinbär
- ev ätbara blommor
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen.
- Koka upp grädde, socker och vanilj. Ta direkt bort från värmen när det börjar koka.
- Tillsätt gelatinbladen, majsen (avrunnen) och en nypa salt.
- Mixa blandningen med en stavmixer i 1 minut och sila sedan genom en finmaskig sil.
- Häll upp vätskan i serveringsskålar eller glas.
- Låt stelna i kylskåpet i ca 2 timmar.
- Toppa med hackad spansk mandel och röda vinbär vid servering.