Majspannacotta

NYHET
Majspannacotta
Adam Thulin
Adam Thulin

Majspannacotta

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Majspannacotta med spanska mandlar och röda vinbär är en annorlunda men riktigt festlig dessert! Perfekt till sommarens fikapauser i solen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver (eller några droppar vaniljextrakt)
  • 1 burk majs [160 g]
  • ca 0,5 krm salt

Servering

  • 0,5 dl spanska mandlar, hackad
  • 200 g röda vinbär
  • ev ätbara blommor

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Koka upp grädde, socker och vanilj. Ta direkt bort från värmen när det börjar koka.
  3. Tillsätt gelatinbladen, majsen (avrunnen) och en nypa salt.
  4. Mixa blandningen med en stavmixer i 1 minut och sila sedan genom en finmaskig sil.
  5. Häll upp vätskan i serveringsskålar eller glas.
  6. Låt stelna i kylskåpet i ca 2 timmar.
  7. Toppa med hackad spansk mandel och röda vinbär vid servering.