• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Majskyckling med syrlig sås, serveras med sötpotatisfries

Majskyckling med syrlig sås, serveras med sötpotatisfries
Foto: TV4

Majskyckling med syrlig sås, serveras med sötpotatisfries

13 steg att laga

20 ingredienser

45m

Saftig kycklinglårfilé serveras med en syrlig mango chutney sås och ugnsrostade sötpotatisfries,

Dryckesförslag:

Epicuro Zinfandel 2326-01

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g majskyckling lårfilé
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt (efter smak)

marinad

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 klyfta vitlök, hackade

Tillbehör

  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 dl matolja

Sås

  • 50 g smör
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 0,5 limefrukt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl crème fraîche

Garnering

  • 100 g rucolasallad
  • 30 g pinjenötter
  • 50 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och krydda med salt och grillkrydda.
  3. Blanda marinaden och häll över kycklinglårfileérna.
  4. Stek i ugnen ca 30 min. Låt svalna och skiva filéerna tunt.
  5. Sötpotatisfries
    Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Skala sötpotatisen och skär den i 1x1 cm tjocka stavar.
  7. Pudra över majsstärkelsen och se till att stavarna får ett tunt lager runt.
  8. Fördela stavarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Salta och ringla över oljan.
  9. Rosta sötpotatisen mitt i ugnen tills de fått en gyllene färg och blivit krispiga, ca 30 min. Rör om några gånger under tiden.
  10. Sås
    Smält, på svag värme, smör, mangochutney och de pressade vitlöksklyftorna.
  11. Tillsätt kycklingfond, saften från den halva limen och soja. Mixa allt.
  12. Till sist blanda i crème fraiche. Såsen får ej koka.
  13. Servering
    Servera kycklingen med sötpotatisen och såsen, garnera med ruccola, pinjenötter och riven parmesanost.