Majskyckling med syrlig sås, serveras med sötpotatisfries

45m
4
Majskyckling med syrlig sås, serveras med sötpotatisfries
Foto: TV4

Saftig kycklinglårfilé serveras med en syrlig mango chutney sås och ugnsrostade sötpotatisfries,

Dryckesförslag:

Epicuro Zinfandel 2326-01

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 maj 2017
45m
4

Du behöver

  • 600 g majskyckling lårfilé
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt, efter behag

Marinad

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 klyftor vitlök, hackade

Tillbehör

  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 dl matolja

Sås

  • 50 g smör
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 0,5 lime
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl crème fraiche

Garnering

  • 100 g ruccola
  • 30 g pinjenötter
  • 50 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och krydda med salt och grillkrydda.
  3. Blanda marinaden och häll över kycklinglårfileérna.
  4. Stek i ugnen ca 30 min. Låt svalna och skiva filéerna tunt.
  5. Sötpotatisfries
    Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Skala sötpotatisen och skär den i 1x1 cm tjocka stavar.
  7. Pudra över majsstärkelsen och se till att stavarna får ett tunt lager runt.
  8. Fördela stavarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Salta och ringla över oljan.
  9. Rosta sötpotatisen mitt i ugnen tills de fått en gyllene färg och blivit krispiga, ca 30 min. Rör om några gånger under tiden.
  10. Sås
    Smält, på svag värme, smör, mangochutney och de pressade vitlöksklyftorna.
  11. Tillsätt kycklingfond, saften från den halva limen och soja. Mixa allt.
  12. Till sist blanda i crème fraiche. Såsen får ej koka.
  13. Servering
    Servera kycklingen med sötpotatisen och såsen, garnera med ruccola, pinjenötter och riven parmesanost.
Kommentera receptet

Fler goda recept