Majs- och kesoplättar

3 röster
10 m
4
Majs- och kesoplättar
Foto: Tina Axelsson

Receptet är ur boken Veckan före löning av Karolina Sparring, Norstedts.

veckan fore loning_omslag

"Strålande goda små plättar som du fixar fram rasande snabbt! Dessa plättar funkar bra som frukost och är toppen att ta med när det vankas utflykt. Toppa gärna med smulad fetaost, koriander och en klick majonnäs." /Karolina Sparring

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk majs (eller frysta majskorn) [à 150 g]
  • 125 g cottage cheese
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • smör (till stekning)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa ihop majs, keso, ägg, vetemjöl och salt.
  2. Hetta upp smör i en plättjärn och stek plättarna, 1–2 minuter per sida eller tills de fått fin färg.
Tips!
veckan fore loning_omslag

Receptet är ur boken "Veckan före löning"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...