• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör

Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör_01
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Smakrik salsa med majs och chili gör sig riktigt bra på en grillad spetskål tillsammans med brynt smör. Ett perfekt tilltugg till middagen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 majskolv
  • matolja, till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grön chilifrukt, tärnad
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 spetskål
  • 1 dl smör, brynt
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Skär av majskornen från kolven och stek kornen i en varm panna med lite matolja.
  2. När majsen börjar få lite färg så vänd i sambal oelek, grön chili och koriander.
  3. Smaka av med limejuice, olivolja, salt och peppar.
  4. Grilla spetskålen och nappera med majssalsan och brynt smör som du smaksatt med soja.