Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör

Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör_01
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Majs- och chilisalsa med spetskål och brynt smör

5

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Smakrik salsa med majs och chili gör sig riktigt bra på en grillad spetskål tillsammans med brynt smör. Ett perfekt tilltugg till middagen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 majskolv
  • matolja, till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grön chilifrukt, tärnad
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 spetskål
  • 1 dl smör, brynt
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Skär av majskornen från kolven och stek kornen i en varm panna med lite matolja.
  2. När majsen börjar få lite färg så vänd i sambal oelek, grön chili och koriander.
  3. Smaka av med limejuice, olivolja, salt och peppar.
  4. Grilla spetskålen och nappera med majssalsan och brynt smör som du smaksatt med soja.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer