Koljafilé med rimmad gurka, fläderkapris, citron och brynt smör

Koljafilé med rimmad gurka, fläderkapris, citron och brynt smör
Foto: TV4

Koljafilé med rimmad gurka, fläderkapris, citron och brynt smör

Av: Magnus Lindström

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

En snabbrimmad kolja med snabbrimmad gurka. Fläderkapris, citron, brynt smör och små potatisar är goda tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 600 g koljafilé

Rimlag

  • 1 dl havssalt
  • 1 l vatten

Rimmad gurka

  • 0,5 gurka, skalad
  • salt

Rostat rågbröd

  • 3 skivor danskt rågbröd
  • 2 msk rapsolja

garnityr

  • 6 rädisor
  • 4 msk fläderkapris
  • 4 msk citronsaft
  • 400 g delikatesspotatis
  • 6 msk smör
  • blandade örter t ex dill, krasse

Gör så här

Rimmad kolja

  1. Blanda salt och vattnet så att saltet löser sig.
  2. Putsa fisken fri från ben och senor. Skär sedan fisken i 150 gramsbitar.
  3. Låt fisken ligga i rimlagen ca 20 minuter, beroende på tjocklek.
  4. Baka klar i ugn, 120 grader i ca 10-12 minuter.

Rimmad gurka

  1. Skiva gurkan på längden och salta lätt så den ”rimmas”.

Rostat rågbröd

  1. Rosta rågbrödet i het stekpanna i olja tills dem känns krispiga.

Garnityr

  1. Skiva rädisorna tunt med osthyvel.
  2. Lägg potatisen på en plåt och krydda med salt, peppar och olivolja.
  3. Rosta potatisen i ugn, 180 grader i 15 minuter.

Servering

  1. Vänd potatisen i smöret och blanda örter, rädisor och fläderbär.
  2. Fördela gurka över fisken.