Svampsoppa med rött portvin

Svampsoppa
Foto: TV4

Svampsoppa med rött portvin

7 ingredienser

God och höstig soppa som passar bra efter en hård dag på jobbet eller en lång promenad i skogen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl blandad svamp
  • 2 blandade svampar
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 2 msk smör
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl rött portvin

Gör så här

  1. Riv svampen på rivjärn & finhacka vitlöken. Fräs i smör utan att få färg i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt vatten så det täcker, buljongtärning, grädde & portvin, låt sjuda i 15 minuter och sila.
  3. Smaksätt med salt, svartpeppar & balsamicovinäger.
  4. Mixa soppan skummig & servera med svampen i en kopp.