Rabarberkräm med kardemummakrutonger

Rabarberkräm med kardemummakrutonger
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Rabarberkräm med kardemummakrutonger

0

3 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Söt-syrlig kräm med söta och kryddiga krutonger. Serveras som dessert eller till frukost.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 citron
  • 2 skiva brioche eller vitt bröd skuret i kuber
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 0,75 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret, vaniljstången och saften av den halva citronen. Koka upp långsamt till en kräm. Rör då och då med träslev.
  2. Skär briochebrödet i tärningar. Hetta upp en stekpanna och stek tärningarna i smör. Blanda kardemumma och socker i en skål och rulla tärningarna i blandningen.
  3. Servera krämen varm eller kall med iskall mjölk och kardemummakrutongerna.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer