Rabarberkräm med kardemummakrutonger

Rabarberkräm med kardemummakrutonger
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Rabarberkräm med kardemummakrutonger

8 ingredienser

30 min

Söt-syrlig kräm med söta och kryddiga krutonger. Serveras som dessert eller till frukost.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 citron
  • 2 skivor brioche eller vitt bröd skuret i kuber
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 0,75 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret, vaniljstången och saften av den halva citronen. Koka upp långsamt till en kräm. Rör då och då med träslev.
  2. Skär briochebrödet i tärningar. Hetta upp en stekpanna och stek tärningarna i smör. Blanda kardemumma och socker i en skål och rulla tärningarna i blandningen.
  3. Servera krämen varm eller kall med iskall mjölk och kardemummakrutongerna.