Basilikaparfait med jordgubbsratatouille

Basilikaparfait med jordgubbsratatouille
Foto: TV4

Basilikaparfait med jordgubbsratatouille

Av: Magnus - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En mumsig efterrätt med basilikaparfait och jordgubbsratatouille.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Basilikaparfait

  • 1 kruka basilika (eller motsvarande färsk från landet)
  • 2,5 dl matlagningsyogurt
  • 6 äggulor
  • 4 msk honung, flytande
  • 1-75 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde

Jordgubbsratatouille

  • 250 g färska jordgubbar (eller frysta)
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 färska basilikablad

Gör så här

Basilikaparfait

  1. Mixa basilikabladen och tillsätt yoghurten, kör till en slät kräm.
  2. Vispa äggulor, honung och socker i en bunke, gärna i vattenbad så sockret smälter.
  3. Ta upp bunken och vispa kallt och luftigt.
  4. Vispa grädden ordentligt och vänd sedan samman äggskum, basilikakräm och grädde.
  5. Fördela i portionsformar och frys i 2-3 timmar.
  6. Doppa eventuellt formarna i varmt vatten för att de ska släpa vid servering.

Jordgubbsratatouille

  1. Skär jordgubbarna i tärningar.
  2. Blanda med socker och basilikablad.
  3. Låt dra i kylen i en timme.
  4. Använder man frysta jordgubbar så ska de tina lite och sen mixas med socker och basilikablad.

Servering

  1. Lägg upp jordgubbsratatouillen i mitten på en tallrik, stjälp upp basilikaparfaiten ovanpå och garnera med basilikablad.