Magiskt saftigt filmjölksbröd
Magiskt saftigt filmjölksbröd
14 ingredienser
1 h 20 m
Det här enkla brödreceptet med filmjölk blir otroligt saftigt! Smaksätt gärna med nötter eller torkad frukt för ännu härligare karaktär. Bröden är klara på ungeför 1 timme så det går ritkigt smidigt och snabbt.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 1-2 msk smör (till formarna)
- 2 dl grahamsmjöl
- 3 dl havrekross
- 3 dl havregryn
- 6 dl grovt rågmjöl
- 9 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 6 tsk bikarbonat
- 3 dl mörk sirap
- 13 dl filmjölk
Topping (valfritt)
- havregryn
- pumpakärnor
- vallmofrö
- sesamfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smöra tre brödformar med smör.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en gaffel.
- Tillsätt sirap samt filmjölk och rör om till en jämn smet.
- Fördela smeten i de tre brödformarna.
- Toppa eventuellt bröden med frön.
- Grädda bröden näst längst ner i ugnen i cirka 1 timme.
- Ta ut bröden ur formarna och låt svalna under bakduk på galler.