Magiska empanadas med chorizo
Magiska empanadas med chorizo
22 ingredienser
1 h 30 min
Minipiroger i spansk stil fyllda med chorizo serverade med en het chilimajonnäs. Perfekta att bjuda på buffén eller att ta med på utflykten.
Ingredienser
Deg
- 10 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- 1,5 dl olivolja, till degen
- olivolja, till stekning
Fyllning
- 0,5 gul lök
- 2 chorizokorvar
- 2 ägg, hårdkokta och hackade
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 1 kruka färsk salvia
- olivolja
- salt
- peppar
Majonnäs med sriracha
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2,5 dl matolja
- 2-3 tsk sriracha
- salt
- peppar
Gör så här
Deg
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en bunke. Tillsätt olivoljan, äggen och mjölken. Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda inte degen för länge då den lätt blir seg vid överarbetning.
- Kavla ut på mjölat bakbord och stansa ut rundlar i önskad storlek. Lägg dessa åt sidan medan du gör fyllningen.
Fyllning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg löken åt sidan.
- Finhacka chorizon. Stek chorizon i olja i stekpannan.
- Ta stekpannan från plattan och tillsätt lök, spiskummin, hackat ägg och hackad koriander.
- Fördela blandningen på rundlarna. Toppa varje med salviablad. Vik över kanten och tryck till med fingrarna så att kanten är tät.
- Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills pirogerna fått en fin gyllenbrun färg.
Majonnäs med sriracha
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
- När majonnäsen satt sig, smaksätt med srirachasås. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar.