Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater

Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater

6 ingredienser

Har du egen täppa med tomater och basilika är detta rätten för dig. Den blir naturligtvis lika god med köpta ingredienser. Det enklaste blir ofta det godaste.

Ingredienser

portioner
  • 400 g mafaldini (pasta)
  • 8 färska plommontomater, mogna
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja, att fräsa i
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Plocka bladen av basilikan. Skär tomaterna i klyftor. Fräs tomaterna i het olivolja i en stor stekpanna.
  3. Häll ner pasta och basilikablad i stekpannan och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Servera genast.