Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater

1 röst
4
Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater
Foto: TV4

Har du egen täppa med tomater och basilika är detta rätten för dig. Den blir naturligtvis lika god med köpta ingredienser. Det enklaste blir ofta det godaste.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g mafaldini-pasta
  • 8 färska, mogna plommontomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja att fräsa i
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Plocka bladen av basilikan. Skär tomaterna i klyftor. Fräs tomaterna i het olivolja i en stor stekpanna.
  3. Häll ner pasta och basilikablad i stekpannan och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Servera genast.
26 januari 2009

Fler goda recept