Tillagade av kött från svenska gårdar. Tillagas med omsorg lokalt i Skåne. En svensk klassiker!
Läs mer
Ingredienser
300 g makaroner
2 msk smör
1 klyfta vitlök
1,5 msk vetemjöl
4 dl mjölk
300 g cheddarost, riven
1 gul lök
70 g spenat
0,5 dl ströbröd
salt
peppar
Servering
420 g Felix små delikatessköttbullar
Felix tomatketchup osötad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en gratängform med smör.
Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen, men låt de gå 2 minuter kortare än anvisat.
Hacka lök och vitlök.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken, tillsätt vetemjölet och vispa ihop. Späd med mjölken och låt koka ihop till en helt slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan tills vidare.
Häll av pastan men spara lite vatten i botten på kastrullen, ca 0,5 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner spenaten medan pastan fortfarande är varm. Tillsätt löken, såsen och 2/3 av den rivna osten. Salta och peppra.
Häll över pastan i gratängformen och strö över resten av osten tillsammans med lite ströbröd. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg.
Stek under tiden köttbullarna tillsammans med lite smör i en stekpanna.
Servera tillsammans med en klick Felix osötad ketchup.