Mac 'n' cheese med grönkål

40 m
4
Spela video Mac 'n' cheese med grönkål
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 400 g rigatoni eller valfri pasta
  • 2 msk smör + extra till formen
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 300 g cheddar, riven
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g färsk grönkål
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan al dente, ca 3 minuter. Hacka lök och vitlök. Hacka grönkålen grovt. Smörj en ugnsfast form med smör.
  3. Smält smöret i en kastrull och pudra i mjölet. Späd med mjölken och låt koka ihop till en sås utan klumpar, salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Blanda pasta, lök, vitlök, grönkål, sås och 2/3 av den rivna osten i en skål. Salta och peppra lite extra och häll allt i den ugnsfasta formen. Strö över resten av osten.
  5. Baka i ugnen i 20-25 minuter tills det är gyllene. Ta ut och strö över hackad gräslök.
Kommentera receptet

Fler goda recept