Lyxkrogsburgare med tryffelmajo, bacon, soltorkad tomat och saltgurka

0 röster
30 m
4
Lyxkrogsburgare med tryffelmajo, bacon, soltorkad tomat och saltgurka
Foto: Eva Hildén

”Gillar du att äta hamburgare på restaurang? Hemligheten bakom lyxkrogsburgare är en fin färsblandning på olika styckdelar, som du enkelt kan göra också i hemmaköket. Mal köttet själv i köttkvarn eller be din kötthandlare fixa det åt dig. Följ bara receptets proportioner på högrev, entrecote och fläsk!”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g högrev, eller välputsad märgpipa
  • 1 skiva entrecote, 200 g
  • 1 skiva rökt, eller salt svålfri sidfläsk

Tillbehör

  • 4 skivor bacon
  • salt
  • peppar
  • BBQ-sås
  • 4-8 skivor hamburgerost
  • hamburgerbröd
  • majonnäs
  • tryffelolja
  • sallatsblad
  • marinerade soltorkade tomater
  • rödlöksringar
  • saltgurka
  • pommes frites
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär högreven i bitar. Tärna entrecoten. Skär fläsket i tärningar.
  2. Mal köttet genom köttkvarnen två gånger, först genom grov skiva, sedan genom en fin skiva. Blanda ihop försiktigt. Dela färsen i fyra delar och forma till 4 tjocka biffar (eller 8 tunna).
  3. Grilla biffarna 4–8 minuter på varje sida, låt baconet steka med de sista 5 minuterna. Salta, peppra och pensla biffarna med BBQ-sås, lägg på ostskivorna och låt biffarna vila ca 3 minuter.
  4. Dela och grilla brödet under tiden.
  5. Lägg biffarna mellan bröd med majonnäs smaksatt med några droppar tryffelolja, sallatsblad, bacon, marinerade soltorkade tomater och rödlöksringar. Servera saltgurka och pommes frites vid sidan av 4 hamburgare.
13 maj 2019

Laddar fler recept...