Gör helgfrukosten till något extra gott! Duka upp en lyxig frukost med gröt, smörstekta äpplen med kanel och kardemumma, rostade mandlar och lönnsirap samt en len mascarponekräm.
Blötlägg rågkrossen i vatten över natten. Nästa dag, koka upp tillsammans med blötläggningsvattnet och låt sjuda i ca 5 minuter.
Tillsätt rågflingor, råsocker, vaniljsocker, havredryck, vatten, kardemumma och salt. Låt koka på låg värme under omrörning tills gröten når önskad konsistens.
Smörstekta äpplen
Skär äpplena i små bitar. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och stek äppelbitarna mjuka. Tillsätt kanel och kardemumma och rör om.
Mascarponekräm
Blanda mascarpone, vaniljsocker och honung till en slät kräm.
Servering
Servera gröten varm och toppa med smörstekta äpplen, mascarponekräm, rostade mandlar, lönnsirap och gärna oxalis.