Lyxfrukost med våfflor, laxröra och smoothie
Lyxfrukost med våfflor, laxröra och smoothie
18 ingredienser
Härlig brunchrätt att bjuda på med frasiga våfflor fyllda med en krämig laxröra med dill och pepparrot och en frisk och syrlig smoothie på äpple, spenat och ingefära. Bästa starten på dagen!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Våfflor
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
Laxröra
- 1,5 dl crème fraîche
- 60 g kallrökt lax
- 0,5 äpple granny smith, grovrivet
- 1 tsk riven pepparrot på tub
- 2 msk färsk dill, finskuren (spara gärna några dillvippor till garnering)
- 0,5 citron
- svartpeppar, nymald
- salt
Spenat- och äpplesmoothie
- 4 dl äppeljuice
- 1 dl babyspenat
- 1 banan
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 0,5 dl is, krossad
Gör så här
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt ägg och mjölk. Rör ihop till en tjock smet. Tillsätt det smälta smöret. Hetta upp våffeljärnet.
- Pensla med smör och grädda våfflorna.
- Rör ihop alla ingredienserna till röran. Smaka av med salt och peppar. Fyll dina våfflor med röran.
- Toppa med dillkvist och citron.
- Mixa ihop alla ingredienserna till smoothien i en mixer. Häll upp i glas och servera.