Luftig örtomelett med kaviar

Luftig örtomelett med kaviar
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Luftig örtomelett med kaviar

24 ingredienser

30 m + tid i kyl

Kookoo Sabzi De Luxe kallas den här rätten som är en luftig örtomelett toppad med kaviar eller regnbågsrom.

Ingredienser

portioner

Kryddmix 1

  • 40 g persilja
  • 20 g färsk koriander
  • 10 g mynta
  • 80 g babyspenat
  • 70 g salladslök
  • 5 g dragon

Kryddmix 2

  • 10 g vitlök, riven
  • 10 g färsk ingefära, riven
  • 0,5 g saffran
  • 50 g olja
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 10 g berberisbär, grovhackade

Kryddmix 3

  • 5 g bockhornsklöver
  • 5 g malen spiskummin, rostad
  • 6 g salt
  • 0,6 g färsk gurkmeja
  • 1 g malen kanel
  • 0,6 g rosenblad

Omelett

  • 50 g vetemjöl
  • 14 g torrjäst
  • 10 g strösocker
  • kryddmix
  • 4 ägg, separerade och vispade

Topping

  • kaviar (eller regnbågsrom)
  • yoghurt

Gör så här

  1. Kryddmix 1
    Hacka alla ingredienser fint.
  2. Kryddmix 2
    Blanda samtliga ingredienser.
  3. Kryddmix 3
    Mixa eller mortla ingredienserna till kryddmixen.
  4. Omelett
    Blanda allt utom äggvitor och låt jäsa i kylen över natten.
  5. Vid tillagning så vispa äggvitan till mjuka toppar och vänd ner i smeten.
  6. Stek i individuella pannor eller en stor där du delar i tårtbitar.
  7. Topping
    Toppa omeletterna med kaviar och yoghurt.