Luftig örtomelett med kaviar
Luftig örtomelett med kaviar
24 ingredienser
30 m + tid i kyl
Kookoo Sabzi De Luxe kallas den här rätten som är en luftig örtomelett toppad med kaviar eller regnbågsrom.
Ingredienser
Kryddmix 1
- 40 g persilja
- 20 g färsk koriander
- 10 g mynta
- 80 g babyspenat
- 70 g salladslök
- 5 g dragon
Kryddmix 2
- 10 g vitlök, riven
- 10 g färsk ingefära, riven
- 0,5 g saffran
- 50 g olja
- 50 g valnötter, grovhackade
- 10 g berberisbär, grovhackade
Kryddmix 3
- 5 g bockhornsklöver
- 5 g malen spiskummin, rostad
- 6 g salt
- 0,6 g färsk gurkmeja
- 1 g malen kanel
- 0,6 g rosenblad
Omelett
- 50 g vetemjöl
- 14 g torrjäst
- 10 g strösocker
- kryddmix
- 4 ägg, separerade och vispade
Topping
- kaviar (eller regnbågsrom)
- yoghurt
Gör så här
Kryddmix 1
- Hacka alla ingredienser fint.
Kryddmix 2
- Blanda samtliga ingredienser.
Kryddmix 3
- Mixa eller mortla ingredienserna till kryddmixen.
Omelett
- Blanda allt utom äggvitor och låt jäsa i kylen över natten.
- Vid tillagning så vispa äggvitan till mjuka toppar och vänd ner i smeten.
- Stek i individuella pannor eller en stor där du delar i tårtbitar.
Topping
- Toppa omeletterna med kaviar och yoghurt.