Lövbiff med gulbetor, grov senapsmajonnäs och pepparrot

16 röster
4

Lövbiff - en klassiker som tillagas i många kök. Här serverar Tom Sjöstedt köttbiten med råa och kokta gulbetor, senapsmajonnäs, rå äggula och riven pepparrot.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Gulbetor

  • 400 g gulbetor, kokta och skalade
  • 2 små gulbetor
  • 50 g smör
  • salt

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl grovkornig senap
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Lövbiff

  • 4 stora lövbiffar
  • olja
  • salt och peppar

Garnering

  • 4 äggulor
  • nyriven pepparrot
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Gulbetor
    Dela de kokta betorna i kvartar. Värm betorna i smöret innan servering. Smaka av med salt.
  2. Skiva de råa betorna tunt på mandolin. Lägg i iskallt vatten till servering.
  3. Senapsmajonnäs
    Blanda ihop och smaksätt med salt. Lägg över i en spritspåse (eller en vanlig fryspåse som du klipper hål i en hörnet på vid servering).
  4. Lövbiff
    Salta och peppra. Hetta upp oljan ordentligt i en stekpanna. Stek snabbt på varje sida. Servera direkt.
  5. Servering
    Lägg de kokta gulbetorna i botten på varje tallrik, toppa med nystekt lövbiff, ringla över senapsmajonnäs. Toppa med äggula, nyriven pepparrot, krasse, persilja och råa hyvlade gulbetor.
17 februari 2018

Fler goda recept