Lövbiff med gulbetor, grov senapsmajonnäs och pepparrot

17 röster
4

Lövbiff - en klassiker som tillagas i många kök. Här serverar Tom Sjöstedt köttbiten med råa och kokta gulbetor, senapsmajonnäs, rå äggula och riven pepparrot.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Gulbetor

  • 400 g gulbetor, kokta och skalade
  • 2 små gulbetor
  • 50 g smör
  • salt

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl grovkornig senap
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Lövbiff

  • 4 stora lövbiffar
  • olja
  • salt och peppar

Garnering

  • 4 äggulor
  • nyriven pepparrot
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Gulbetor
    Dela de kokta betorna i kvartar. Värm betorna i smöret innan servering. Smaka av med salt.
  2. Skiva de råa betorna tunt på mandolin. Lägg i iskallt vatten till servering.
  3. Senapsmajonnäs
    Blanda ihop och smaksätt med salt. Lägg över i en spritspåse (eller en vanlig fryspåse som du klipper hål i en hörnet på vid servering).
  4. Lövbiff
    Salta och peppra. Hetta upp oljan ordentligt i en stekpanna. Stek snabbt på varje sida. Servera direkt.
  5. Servering
    Lägg de kokta gulbetorna i botten på varje tallrik, toppa med nystekt lövbiff, ringla över senapsmajonnäs. Toppa med äggula, nyriven pepparrot, krasse, persilja och råa hyvlade gulbetor.
17 februari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept