Citronbakad fisk med tomat och basilika
Citronbakad fisk med tomat och basilika
9 ingredienser
Lättlagad fisk i ugn som serveras med tomat, citron och basilika. Fräsch middag på under 30 minuter!
Ingredienser
- 500 g körsbärstomater
- 3 citroner
- 3 klyftor vitlök
- 2 krukor basilika
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung, flytande
- 1 tsk salt
- 4 port fiskfilé
Serveras med
- couscous (bulgur eller potatis)
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
- Skiva tomaterna.
- Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
- Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
- Plocka bladen från basilikan.
- Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om.
- Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
- Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
- Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
- Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
- Servera med couscous, bulgur, eller någon form av potatis.