Norrlännskans parfait

Norrlännskans parfait
Foto: TV4

Norrlännskans parfait

31

2 steg att laga

11 ingredienser

10 min

En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Obs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin:
Chateau du Juge Cadillac

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl messmör
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk whisky (blended Tex JW Red Label)
  • 200 g hallon
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 skiva citron
  • 4 mandelflarnkakor

Gör så här

  1. Norrlänskans parfait: Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
  2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflarn.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer