Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris

Foto: tv4
Grillost och grillat killinglår med rotfrukter och sparris
13 ingredienser
Löts grillost som gården serverar till grillat killinglår, rostade rotfrukter och grillad sparris.
Ingredienser
rostade rotfrukter
- 4 potatisar
- 2 kålrötter
- 2 morötter
- matfett
Killinglår
- 800 g killinglår
- vatten
- salt
- peppar
- rosmarin
Glace
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl honung
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk rosmarin
Gör så här
Rostade rotfrukter
- Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär ner rotfrukterna i mindre bitar.
- Lägg rotfrukterna på plåt och vänd runt med salt, peppar och matfett.
- Rosta i ugnen tills fin färg och rotfrukterna är mjuka.
Killinglår
- Gnid in köttet med salt, peppar och rosmarin, lägg i kastrull och täck med vatten. Koka sedan köttet i ca 10 minuter, lyft upp och låt kallna innan grillning.