Lomo saltado

Lomo saltado
Foto: TV4

Lomo saltado

Av: Thomas - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Peruansk köttgryta med tomat, paprika och koriander. Serveras med både ris och pommes frites.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g ryggbiff, strimlad
  • 1 dl olja
  • 3-4 matskedar soja
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 3 matskedar rödvinsvinäger
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 tomater, hackade
  • 1 dl koriander

Ingefärs- och vitlöksvatten

  • 1 dl vatten, kallt
  • ingefära
  • vitlök

pommes frites

  • 3 potatisar (stora)
  • 3 dl frityrolja
  • 1 krm flingsalt

Servering

  • kokt ris

Gör så här

Ingefärs- och vitlöksvatten

  1. Lägg vitlök och ingefära i kallt vatten i någon timme. Vattnet blir sedan grumligt och används till såsen.

Köttgryta

  1. Hetta upp en panna med oljan till den blir riktigt varm. I med köttet och stek detta hastigt.
  2. I med paprika, lök och efter en stund tomater. I med vinägern, ingefärs/vitlöksvattnet, soja och krydda med salt och peppar.
  3. Serveras med hemgjorda pommes och ris. Strö över finhackad koriander.

Pommes frites

  1. Skala potatisen och skär i stavar. Koka dessa i 3 minuter. Häll över kallt vatten och låt de kallna.
  2. Häll frityrolja i en kastrull och lägg i potatisen. Ta upp de när de får fin färg (efter ca 10 min). Lägg på servetter så att oljan får rinna av. Häll flingsalt över.