No bake cheesecake

no bake cheesecake
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

No bake cheesecake

10 ingredienser

Fryst cheesecake med chokladkakor (Oreo's) i botten. En supergod efterrätt som är lätt att förbereda! Använd andra färska bär än jordgubbar om du vill. Recept från boken Lomelinos tårtor.

Läs mer om boken Lomelinos tårtor >>

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Oreobotten

  • 150 g Oreo chokladkakor
  • 75 g smör, smält

Cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 250 g ricotta
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 50 g mörk choklad
  • jordgubbar (eller andra färska bär)
  • florsocker, att pudra med

Gör så här

Oreobotten

  1. Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
  2. Häll smeten över oreobottnen.

Dekoration

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
  2. Ringla chokladen över cheesecaken.
  3. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
  4. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
  5. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.