No bake cheesecake
No bake cheesecake
10 ingredienser
Fryst cheesecake med chokladkakor (Oreo's) i botten. En supergod efterrätt som är lätt att förbereda! Använd andra färska bär än jordgubbar om du vill. Recept från boken Lomelinos tårtor.
Läs mer om boken Lomelinos tårtor >>
Ingredienser
Oreobotten
- 150 g Oreo chokladkakor
- 75 g smör, smält
Cheesecakefyllning
- 300 g färskost
- 250 g ricotta
- 1,75 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
Dekoration
- 50 g mörk choklad
- jordgubbar (eller andra färska bär)
- florsocker, att pudra med
Gör så här
Oreobotten
- Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
- Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.
Cheesecakefyllning
- Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
- Häll smeten över oreobottnen.
Dekoration
- Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
- Ringla chokladen över cheesecaken.
- Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
- Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
- Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.