Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt
Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt
9 ingredienser
45 min + 6 h i frys
Fryst mangopassion, en cheesecake på philadelphiaost och ricotta med frisk smak av mango och passionsfrukt. Recept från boken Lomelinos tårtor.
Läs mer om boken
Ingredienser
Digestivebotten
- 150 g digestivekex
- 60 g smör, smält
Cheesecakefyllning
- 300 g färskost
- 250 g ricotta
- 4 dl vispgrädde
- 1,75 dl strösocker
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- 250 g mango
Dekoration
- 3 passionsfrukter
Gör så här
Digestivebotten
- Mixa kexen till fina smulor.
- Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
Cheesecakefyllning
- Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
- Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
- Häll smeten över bottnen.
- Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
- Mixa det till en puré.
- Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
- Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
Dekoration
- Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.