Löjromsmousse med krabba

Löjromsmousse med krabba
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Löjromsmousse med krabba

6 ingredienser

Ett alternativ till löjrom är sikrom. Även dessa mousser är bra bjudmat, bara att plocka fram ur kylen när de ska serveras.

Ingredienser

portioner
  • 150-200 g löjrom
  • 3 blad gelatin
  • 1 förp salladskrabba (à 200 g)
  • 1 tsk gul lök, mycket finhackad
  • 3 dl crème fraîche
  • olja, till formar

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter. Smält det sedan på svag värme och låt det svalna.
  2. Blanda det mesta av rommen (spara lite till garnering), den rensade krabban och löken med crème fraiche. Rör ner gelatinet och fördela blandningen i oljade portionsformar. Täck med plastfilm och låt dem stå kallt till nästa dag.
  3. Stjälp upp mousserna på tallrikar och lägg strimlad grönsallat runt om. Lägg en klick rom på varje mousse och servera med stekt vitt bröd i trekanter.