• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Löjrom i röstiskål

Löjrom i röstiskål
Foto: TV4

Löjrom i röstiskål

5 steg att laga

11 ingredienser

45 min

Läcker förrätt som serveras med smetana och löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig. Recepten är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Rösti med rå potatis

  • 6 fasta potatisar, stora vinterpotatisar
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, mald

Tillbehör

  • 250 g löjrom
  • 2 rödlökar, hackade
  • 2 dl smetana
  • 0,5 citron, skivad
  • 1 kvist dill

Gör så här

  1. Hacka löken eller strimla den fint.
  2. Riv potatisen grovt och lägg i ett durkslag. Skölj potatisen i kallt vatten. Blanda riven potatis, lök och vitpeppar i en bunke.
  3. Värm en stor stekpanna (eller två små). Lägg i smör och olivolja. Fördela potatisblandningen i panna i en jämt lager och platta till ca 1,5 - 2 cm tjockt. Stek potatisen först med lock i 5 minuter på något under max värme. Ta av locket och fortsätt steka röstin på medelvärme i 5-8 min.
  4. Lägg sedan röstin i muffinsformar så att det blir en skål. Baka i ugnen i 5 min på 200 grader. Låt dem sedan kallna.
  5. Fyll röstiskålarna med rödlök, smetana och löjrom. Toppa med en dillkvist och en skiva citron