Löjrom i röstiskål

Löjrom i röstiskål
Foto: TV4

Löjrom i röstiskål

2

5 steg att laga

11 ingredienser

45 min

Läcker förrätt som serveras med smetana och löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig. Recepten är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Rösti med rå potatis

  • 6 fasta potatisar, stora vinterpotatisar
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, mald

Tillbehör

  • 250 g löjrom
  • 2 rödlökar, hackade
  • 2 dl smetana
  • 0,5 citron, skivad
  • 1 kvist dill

Gör så här

  1. Hacka löken eller strimla den fint.
  2. Riv potatisen grovt och lägg i ett durkslag. Skölj potatisen i kallt vatten. Blanda riven potatis, lök och vitpeppar i en bunke.
  3. Värm en stor stekpanna (eller två små). Lägg i smör och olivolja. Fördela potatisblandningen i panna i en jämt lager och platta till ca 1,5 - 2 cm tjockt. Stek potatisen först med lock i 5 minuter på något under max värme. Ta av locket och fortsätt steka röstin på medelvärme i 5-8 min.
  4. Lägg sedan röstin i muffinsformar så att det blir en skål. Baka i ugnen i 5 min på 200 grader. Låt dem sedan kallna.
  5. Fyll röstiskålarna med rödlök, smetana och löjrom. Toppa med en dillkvist och en skiva citron
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer