Llokuma

Foto: Tv4
Llokuma
12 ingredienser
45 m
Llokuma är en spännande förrätt som serveras med en het fetaostkräm och grillad paprika.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Deg
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- rapsolja (till fritering)
Fetaostkräm
- 0,5 chilifrukt
- 150 g fetaost
- 1 dl gräddfil
- 0,5 tsk salt
Grillad paprika
- 2 röda paprikor
- salt
Gör så här
Deg
- Blanda först de torra ingredienserna till degen och tillsätt därefter ägg och mjölk. Blanda allt till en deg.
- Kavla ut tunt på mjölad bänk och stansa rundlar med ett glas eller annan rund form. Låt vila i 10 minuter.
- Värm upp oljan.
- Fritera bröden ca 2–3 minuter så de får en gyllenbrun yta. Låt rinna av och svalna på galler.
Fetaostkräm
- Hacka chilifrukten och blanda samman med smulad fetaost, gräddfil och salt.
Grillad paprika
- Starta kaminen, det tar cirka 30 minuter.
- Skölj paprikrona.
- Lägg folie runt de två paprikorna.
- Lägg paprikorna på kaminen, max 10 minuter.
- Ta bort paprikan och dra av skalet. Dela dem på hälften.
- Stek paprikahalvorna några minuter i en stekpanna med salt!