Llokuma

Llokuma
Foto: Tv4

Llokuma

12 ingredienser

45 m

Llokuma är en spännande förrätt som serveras med en het fetaostkräm och grillad paprika.
 
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Deg

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • rapsolja (till fritering)

Fetaostkräm

  • 0,5 chilifrukt
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt

Grillad paprika

  • 2 röda paprikor
  • salt

Gör så här

  1. Deg
    Blanda först de torra ingredienserna till degen och tillsätt därefter ägg och mjölk. Blanda allt till en deg.
  2. Kavla ut tunt på mjölad bänk och stansa rundlar med ett glas eller annan rund form. Låt vila i 10 minuter.
  3. Värm upp oljan.
  4. Fritera bröden ca 2–3 minuter så de får en gyllenbrun yta. Låt rinna av och svalna på galler.
  5. Fetaostkräm
    Hacka chilifrukten och blanda samman med smulad fetaost, gräddfil och salt.
  6. Grillad paprika
    Starta kaminen, det tar cirka 30 minuter.
  7. Skölj paprikrona.
  8. Lägg folie runt de två paprikorna.
  9. Lägg paprikorna på kaminen, max 10 minuter.
  10. Ta bort paprikan och dra av skalet. Dela dem på hälften.
  11. Stek paprikahalvorna några minuter i en stekpanna med salt!