I samarbete med Abba

Ljuvlig fisk & blomkålsgratäng

18 röster
Abba fisk och blomkålsgratäng
Foto: Angelica Söderberg

Den här gratängen är inte bara helt galet god, utan också en ren fröjd för ögat!


Sugen på några fler fiskgratänger?
Prova lax på smördegsbädd, klassisk fiskgratäng eller fiskgratängen to die for!

Visa mer

Du behöver

  • 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
  • 1-2 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 0,5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
  2. Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
  4. Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg
27 april 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept