• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ljuvlig fisk & blomkålsgratäng

Abba fisk och blomkålsgratäng
Foto: Angelica Söderberg
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Ljuvlig fisk & blomkålsgratäng

4 steg att laga

6 ingredienser

Den här gratängen är inte bara helt galet god, utan också en ren fröjd för ögat!


Sugen på några fler fiskgratänger?
Prova lax på smördegsbädd, klassisk fiskgratäng eller fiskgratängen to die for!

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Ingredienser

  • 4 koljafiléer, tinad och delade i kuber (eller annan vit fisk)
  • 1-2 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 0,5 blomkål, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
  2. Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
  4. Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg