Ljuvlig fisk & blomkålsgratäng

21 röster
Abba fisk och blomkålsgratäng
Foto: Angelica Söderberg

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Du behöver

  • 4 koljafiléer, tinad och delade i kuber (eller annan vit fisk)
  • 1-2 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 0,5 blomkål, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
  2. Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
  4. Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg
27 april 2016