• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ljus och mörk chokladmousse med chilihallon

Ljus och mörk chokladmousse med chilihallon
Foto: Tv4

Ljus och mörk chokladmousse med chilihallon

7 steg att laga

11 ingredienser

20 m + 2 h i kylen

Chokladmousse är alltid gott att njuta av efter maten. Testa den här versionen med både ljus och mörk choklad och som serveras med chilihallon. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vispgrädde

Ljus chokladmousse

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 125 g ljusa chokladpellets
  • 1 äggula

Mörk chokladmousse

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 125 g mörka chokladpellets
  • 1 äggula

Servering

  • 100 g frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk torkad chili
  • flingsalt

Gör så här

  1. Vispa 3 dl vispgrädde ganska löst. 
  2. Ljus chokladmousse
    Värm 0,5 dl vispgrädde i en kastrull på låg temperatur. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. 
  3. När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen. Rör i hälften av den vispade grädden och blanda. Häll upp i 4 glas. 
  4. Mörk chokladmousse
    Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset.
  5. Servering
    Värm upp de frysta hallonen i en kastrull och koka upp. 
  6. Rör ner sockret och hälften av chilin. Sila av hallonen så att kärnorna försvinner.
  7. Häll hallonen över chokladen i glasen. Ställ in i kylen minst en timme. Garnera med resten av chilin och flingsalt.