Ljus och mörk chokladmousse med chilihallon

115 röster
20 m + 2 h i kylen
4

Chokladmousse är alltid gott att njuta av efter maten. Testa den här versionen med både ljus och mörk choklad och som serveras med chilihallon. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m + 2 h i kylen
4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde 40 %

Ljus chokladmousse

  • 0,5 dl vispgrädde 40 %
  • 125 g ljusa chokladpellets
  • 1 äggula

Mörk chokladmousse

  • 0,5 dl vispgrädde 40 %
  • 125 g mörka chokladpellets
  • 1 äggula

Servering

  • 100 g frysta hallon
  • 2 msk socker
  • 2 tsk torkad chili
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa 3 dl vispgrädde ganska löst. 
  2. Ljus chokladmousse
    Värm 0,5 dl vispgrädde i en kastrull på låg temperatur. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. 
  3. När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen. Rör i hälften av den vispade grädden och blanda. Häll upp i 4 glas. 
  4. Mörk chokladmousse
    Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset.
  5. Servering
    Värm upp de frysta hallonen i en kastrull och koka upp. 
  6. Rör ner sockret och hälften av chilin. Sila av hallonen så att kärnorna försvinner.
  7. Häll hallonen över chokladen i glasen. Ställ in i kylen minst en timme. Garnera med resten av chilin och flingsalt.

Laddar fler recept...