Ljummen thaisallad med kyckling

POPULÄRT
Ljummen thaisallad med kyckling
Foto: Tv4

Ljummen thaisallad med kyckling

Av: Emma - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40 m

Den här salladen med kycklingfärs och örter är syrlig, het och har ett härligt crunch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl jasminris, sköljt och vilat i 6 dl kallt vatten
  • 1,5 dl sticky rice
  • 2,5 dl vatten
  • 4 kycklingfiléer, mald till grov färs i matberedare
  • 4 msk chilibönpasta
  • 8 limeblad, finstrimlade (keffir-limeblad)
  • 3-4 tsk chiliflakes
  • 1 limefrukt, pressad till juice
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • 3 salladslökar, hackad
  • 4 msk fisksås
  • 2 rödlökar, skalad och strimlad
  • 1 romansallad, sköljd

Gör så här

  1. Börja med att koka jasminris.
  2. Rosta sticky-rice i en torr panna på medelhög värme i ca 15 minuter. Rör om då och då.
  3. När riset är gyllenbrunt så häll upp det i en mortel och krossa det tills det påminner om grov sand.
  4. Häll vatten i en wokpanna. När det kokar så tillsätt kycklingfärsen och thai chilibönpasta tillsammans med limebladen. Puttra under omrörning i ca 5–7 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  5. Ta bort från värmen och tillsätt det rostade riset tillsammans med chiliflakes, limejucie, koriander, mynta, vårlök och fisksås. Ställ tillbaka på värme och woka runt alltsammans 2–3 minuter.
  6. Avsluta med att tillsätta rödlöken och ta av från värmen.
  7. Nu är det klart att servera med ris. Använd romansalladen som små skålar och lägg i både kokt jasminris.