Ljummen thaisallad med kyckling

Foto: Tv4
Ljummen thaisallad med kyckling
14 ingredienser
40 m
Den här salladen med kycklingfärs och örter är syrlig, het och har ett härligt crunch.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 dl jasminris, sköljt och vilat i 6 dl kallt vatten
- 1,5 dl sticky rice
- 2,5 dl vatten
- 4 kycklingfiléer, mald till grov färs i matberedare
- 4 msk chilibönpasta
- 8 limeblad, finstrimlade (keffir-limeblad)
- 3-4 tsk chiliflakes
- 1 limefrukt, pressad till juice
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 1 kruka färsk mynta, hackad
- 3 salladslökar, hackad
- 4 msk fisksås
- 2 rödlökar, skalad och strimlad
- 1 romansallad, sköljd
Gör så här
- Börja med att koka jasminris.
- Rosta sticky-rice i en torr panna på medelhög värme i ca 15 minuter. Rör om då och då.
- När riset är gyllenbrunt så häll upp det i en mortel och krossa det tills det påminner om grov sand.
- Häll vatten i en wokpanna. När det kokar så tillsätt kycklingfärsen och thai chilibönpasta tillsammans med limebladen. Puttra under omrörning i ca 5–7 minuter tills kycklingen är genomkokt.
- Ta bort från värmen och tillsätt det rostade riset tillsammans med chiliflakes, limejucie, koriander, mynta, vårlök och fisksås. Ställ tillbaka på värme och woka runt alltsammans 2–3 minuter.
- Avsluta med att tillsätta rödlöken och ta av från värmen.
- Nu är det klart att servera med ris. Använd romansalladen som små skålar och lägg i både kokt jasminris.