En sallad med grönsaker och bräckta laxskivor passar utmärkt på julbordet.
Ljummen laxsallad

Foto: TV4
Du behöver
- 400 g laxfilé
- 1 msk neutral olja
- 1 msk smör
- salt och malen vitpeppar
- 4 tomater
- 200 g gurka
- 10 rädisor
- 200 g blomkål
- olika sorters gröna blad
- vinägrett
- 1,5 msk vinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk senap
- 5 msk olja
- 1 krm malen vitpeppar
Gör så här
- Ansa och skölj grönsakerna. Skär tomaterna i klyftor, skiva gurka och rädisor och dela blomkålen i buketter.
- Blanda salt, peppar och vinäger till en vinägrettsås, vispa ner senap och olja. Blanda grönsakerna med vinägretten i en skål.
- Krydda laxskivorna med salt och peppar och stek dem hastigt i olja och smör. Lägg sallatsbladen på ett serveringsfat, fördela grönsaksblandningen ovanpå och placera laxskivorna överst.
26 januari 2009