Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta
Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta
9 ingredienser
20 m
Knaperstekt bacon med rädisor och shiitakesvamp i en smakrik och härlig blandning passar perfekt som lunchrätt i sommar.
Ingredienser
- 200 g bacon
- 2 shiitakesvamp, torkade
- 1-2 knippen rädisa, halverade med blasten kvar
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 dl färsk mynta, grovhackad
- 1 msk sichuanpeppar, mortlad
- ris (till servering)
Gör så här
- Knaperstek bacon i en panna.
- Dra av från värmen och finriv den torkade svampen över.
- Vänd in rädisor, finhackad vitlök, soja och vinäger i pannan.
- Värm snabbt upp och servera toppad med nymortlad sichuanpeppar. Servera gärna med ris till.