• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta

Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Knaperstekt bacon med rädisor och shiitakesvamp i en smakrik och härlig blandning passar perfekt som lunchrätt i sommar.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g bacon
  • 2 shiitakesvamp, torkade
  • 1-2 knippe rädisa, halverade med blasten kvar
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 dl färsk mynta, grovhackad
  • 1 msk sichuanpeppar, mortlad
  • ris (till servering)

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en panna.
  2. Dra av från värmen och finriv den torkade svampen över.
  3. Vänd in rädisor, finhackad vitlök, soja och vinäger i pannan.
  4. Värm snabbt upp och servera toppad med nymortlad sichuanpeppar. Servera gärna med ris till.