Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta

Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ljumna rädisor med bacon, sichuan och mynta

5

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Knaperstekt bacon med rädisor och shiitakesvamp i en smakrik och härlig blandning passar perfekt som lunchrätt i sommar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g bacon
  • 2 shiitakesvamp, torkade
  • 1-2 knippe rädisa, halverade med blasten kvar
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 dl färsk mynta, grovhackad
  • 1 msk sichuanpeppar, mortlad
  • ris (till servering)

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en panna.
  2. Dra av från värmen och finriv den torkade svampen över.
  3. Vänd in rädisor, finhackad vitlök, soja och vinäger i pannan.
  4. Värm snabbt upp och servera toppad med nymortlad sichuanpeppar. Servera gärna med ris till.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer