Lisas minestronesoppa

28 röster
35 m
4

Mättande soppa som går snabbt att laga och blir hela familjens favorit. Lisa tipsar om att det går bra att använda receptet som bas och byta grönsakerna mot dina favoriter eller vad du råkar ha hemma.

Tips! Det går bra att koka pastan direkt i soppan, men tänk då på att tillsätta mer vätska.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g torkad pasta, t ex gnocchi
  • 0,5 purjolök
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 morötter
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 120 g lufttorkad skinka (t. ex. parmaskinka)
  • ev 1 peperoncini (torkad chilifrukt)
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 burk vita bönor
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 75 g parmesan, finriven
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och strimla purjolöken och sellerin. Skala och strimla morot, vitlök och rödlök.
  3. Fräs de strimlade grönsakerna mjuka i olivolja i en kastrull/gryta.
  4. Hacka zucchini och strimla skinkan. Lägg ner i grytan och fräs tillsammans med övriga grönsaker.
  5. Tillsätt chili, buljong, tomatkross och bönor. Låt koka under lock 10-15 minuter.
  6. När det återstår några minuter, blanda i den kokta pastan. Späd ev med mer vatten om du tycker den är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ner riven parmesan (spar lite till garnering) och hackad basilika. Riv över ytterligare parmesan vid servering.
28 april 2018

Fler goda recept