Lisas minestronesoppa

koket.se
Lisas minestronesoppa
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lisas minestronesoppa

16 ingredienser

35 m

Mättande soppa som går snabbt att laga och blir hela familjens favorit. Lisa tipsar om att det går bra att använda receptet som bas och byta grönsakerna mot dina favoriter eller vad du råkar ha hemma. 

 Tips! Det går bra att koka pastan direkt i soppan, men tänk då på att tillsätta mer vätska.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g torkad pasta (t ex gnocchi)
  • 0,5 purjolök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 120 g lufttorkad skinka (t ex parmaskinka)
  • ev 1 peperoncini (torkad chilifrukt)
  • 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 förp vita bönor
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och strimla purjolöken och sellerin. Skala och strimla morot, vitlök och rödlök.
  3. Fräs de strimlade grönsakerna mjuka i olivolja i en kastrull/gryta.
  4. Hacka zucchini och strimla skinkan. Lägg ner i grytan och fräs tillsammans med övriga grönsaker.
  5. Tillsätt chili, buljong, tomatkross och bönor. Låt koka under lock 10-15 minuter.
  6. När det återstår några minuter, blanda i den kokta pastan. Späd ev med mer vatten om du tycker den är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ner riven parmesan (spar lite till garnering) och hackad basilika. Riv över ytterligare parmesan vid servering.