Pinnar, snurror & palmiers i smördeg
Pinnar, snurror & palmiers i smördeg
12 ingredienser
30 min
Små frasiga snittar på färdig smördeg som kan serveras både varma och kalla och varieras med olika goda fyllningar. Ger cirka 24-30 stycken.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
Förbered:
Färdiggräddade pinnar, snurror och palmiers kan förvaras i tättslutande burk i upp till 3 dagar.
Fler tips på fyllningar
• ca 3–4 tsk kummin, vallmofron, svarta och/
eller vita sesamfron
• ca 1 dl smulad fetaost, riven parmesan,
pecorino, vasterbottensost, manchego eller
cheddar
• ca 4 msk pesto
• ca 4 msk fikontapenade
Om du vill, använd filodeg istället som är lite krispigare.
Se fler recept från
Ingredienser
- 2 smördegsplattor, tinade [ca 170 g]
- 1 ägg, lätt vispat
Sardell- och parmesanfyllning
- 35 g sardeller, finhackade
- 0,5 dl parmesanost, riven
Ägg-, dill- och ansjovisfyllning
- 1 ägg, hårdkokt och finhackat
- 10 g ansjovis, finhackad
- 1 msk dill, finhackad
Soltorkade tomater & pecorino
- 6 soltorkade tomater, i olja, finhackade
- 0,5 klyfta vitlök, pressad
- 2 tsk olivolja
- 1 msk färsk basilika, finhackad
- 3 msk pecorinoost, riven
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut smördegsplattorna tunt.
- Mixa ingredienserna till valfri fyllning.
- Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna.
Pinnar
- Skär smördegen i tunna remsor.
- Snurra dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Snurror
- Rulla ihop degen från långsidan till
- en rulle. Skär i skivor och lägg på en plåt med
- bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i
- cirka 12 minuter eller tills snurrorna är gyllenbruna.
Palmiers
- Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.