Grillad halloumi med kapris

Grillad halloumi med kapris
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Grillad halloumi med kapris

9

10 ingredienser

20 min

Grillad cypriotisk halloumi som serveras med en kaprisröra är en perfekt mingelrätt eftersom den är både snabblagad och god. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingemalt.

**I förväg
**Halloumin är godast nygjord.
Receptet är hämtat ur boken

Systrarnas Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner12

Halloumi

  • 1 förp halloumiost [200 g]
  • 1 msk olivolja

Kaprisröra

  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kaprisröran.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär halloumin först i skivor och sedan i rutor.
  4. Pensla med olja och stek osten i en stek- eller grillpanna tills den är gyllenbrun på båda sidor.
  5. Lägg upp på ett fat och fördela kaprisröran på halloumin.
  6. Servera med tandpetare bredvid.