Grillad halloumi med kapris
Grillad halloumi med kapris
10 ingredienser
20 min
Grillad cypriotisk halloumi som serveras med en kaprisröra är en perfekt mingelrätt eftersom den är både snabblagad och god. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingemalt.
**I förväg
**Halloumin är godast nygjord.
Receptet är hämtat ur boken
Ingredienser
Halloumi
- 1 förp halloumiost [200 g]
- 1 msk olivolja
Kaprisröra
- 0,5 dl kapris, finhackad
- 2 msk persilja, finhackad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk citron, färskpressad
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- 0,5 dl olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda ingredienserna till kaprisröran.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin först i skivor och sedan i rutor.
- Pensla med olja och stek osten i en stek- eller grillpanna tills den är gyllenbrun på båda sidor.
- Lägg upp på ett fat och fördela kaprisröran på halloumin.
- Servera med tandpetare bredvid.