Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka
Tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka
29
Spara
Av:
Lisa och Monica Eisenman
Från:
Malou efter tio
5
ingredienser
Fest
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
4 ägg, separera vita och gula
400 g mandelmassa, grovriven
100 g smör, smält
1 tsk bakpulver
125 g nougatmassa
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.
Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna på ett galler.
Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan, även på sidorna. Dekorera med de rostade mandelspånen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut