Saffranspannacotta med pepparkaksmulor
Saffranspannacotta med pepparkaksmulor
6 ingredienser
Pannacotta, den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda. Här i Lisa och Monica Eisenmans underbart goda och lena julvariant.
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 g saffran
- 0,5 dl strösocker
- 4-5 pepparkakor, smulade
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
- Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
- Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
- Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
- Strö över pepparkakssmulorna när pannacottan ska serveras.