Snabblagad lax med mandeltäcke
Snabblagad lax med mandeltäcke
6 ingredienser
25 min
Servera den ugnsbakade laxen med grönsallad och kokt eller pressad potatis eller ugnsrostade rotfrukter.
Ingredienser
- 4 laxfilé, portionsbitar
- 100 g ost, riven (gärna lagrad prästost eller annan smakrik ost)
- 60 g sötmandel, finhackade
- 4 msk blandade örter, finhackade (t ex oregano, timjan eller persilja, färska)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda ost, mandlar och örter noga.
- Lägg laxfiléerna med skinnsidan neråt i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
- Fördela ost-blandningen över fiskarna.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.