Tortilla med prästost och färskpotatis

3 röster
35 min
Tortilla med prästost och färskpotatis
Foto: Lisa Lemke

Färskpotatisen smakar ljuvligt i en spansk omelett. /Lisa Lemke

Receptet ger 4-6 portioner.

Här hittar du

allt du behöver veta om potatis

.

Visa mer
35 min

Du behöver

  • 200 g färskpotatis skuren i skivor
  • 1 st gul lök, strimlad
  • 1,5 msk rapsolja
  • 8 st ägg
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl finhackad dill
  • 75 g prästost, grovriven
  • 0,5 tsk salt
  • Rikligt med svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna grillfunktion.
  2. Skär potatisen i millimetertjock skivor.
  3. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn).
  4. Häll i rapsolja och stek potatisskivorna tills de är lätt gyllenbruna.
  5. Salta och peppra.
  6. Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt.
  7. Tillsätt mjölk, dill, hälften av prästosten samt salt och peppar.
  8. Vispa samman.
  9. Häll äggsmeten över potatisen och grädda på svag värme utan omrörning tills äggblandningen sätter sig, det tar ca 8-12 minuter.
  10. Fördela resten av den rivna osten över tortillan och sätt in i ugnen.
  11. Grädda i ca 8-10 minuter eller tills ytan har fått en fin, gyllene färg.
  12. Servera tortillan antingen kall eller varm.
14 juni 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept