Len majssoppa

Len majssoppa
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Len majssoppa

9 ingredienser

20 min

Vill du göra soppan mer matigt kan du tillsätta finhackad paprika och eventuellt lite röda linser till soppan.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • rapsolja
  • 1 förp majskorn [300 g]
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 förp kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs vitlök och lök mjuka.
  2. Tillsätt majs och chili och låt fräsa på hög värme i ett par minuter under omrörning.
  3. Häll på grönsaksbuljongen och koka upp.
  4. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  5. Mixa soppan slät med hjälp av stavmixer eller i en blender.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp på nytt.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera med ett gott bröd.